Aptera

1600 km viena įkrova?

Prieš porą dienų pamačiau „feisbuke“ reklamuojant kažkokį „kosminį laivą“. Ir dar trijų ratų. Pamaniau, kad truputį reikėtų pasidomėti šiuo reikalu.
Pasirodo, kad gruodžio 4 dieną Amerikoje negirdėta kompanija, kurios vardas „Aptera“, pristatė ne šiaip sau elektromobilį, o tokį, kuris galės įsikrauti nuo saulės (sEV).
Kaip teigia gamintojas, tai juo ne tik bus galima nuvažiuoti apie 1600 km, bet ir įsikrauti nuo saulės tiesiog elektromobiliui stovint.
Tokį nuvažiuojamą atstumą „Aptera“’ai pasiekti padės rėmo konstrukcija iš lengvų medžiagų, kurios yra daug kartų tvirtesnės už plieną ir labai mažo pasipriešinimo aerodinamiškas dizainas.
Pagrindiniai „Aptera“ išskirtinumai:

  • Pirma- tai iki 1600 km įveikiamas atstumas. Pasak jų, tai yra rekordiškai didelis atstumas. Ir aš su jais sutinku. Gal jau artėja ta diena, kai įsikrauni ir mėnesiui ar dviem užtenka energijos?
  • Antra- tai saulė. O tiksliau energija, kuri galės būti sukaupta iš saulės. Tai leis nuvažiuoti apie 70 km. Žinoma, tai įmanoma tik tokiu atveju, jeigu visada švies saulė. Ant elektromobilio iš viso bus 180 efektyvių saulės elementų, kurie užims daugiau kaip 3-jų kvadratinių metrų plotą. Žinau tik vieną gamintoją iš Vokietijos, kuris irgi planuoja saulės elementus ant viso kėbulo. Bet jam dar tolokai iki masinės gamybos.
  • Trečia- efektyvūs jėgos agregatai. Varikliai bus aušinami skysčiu. Iki 100 km/val. įsibėgės maždaug per 3,5 s. Didžiausias greitis bus 177 km/val. Visų varančiųjų ratų pavara ir vektorizuota sukimo momento valdymo sistema.

Gal jau panorėjote vieną rezervuoti? Tada apsilankykite www.aptera.us ir susikomplektuokite pagal savo norus. Jeigu toks didelis nuvažiuojamas atstumas jums nereikalingas, galėsite pasirinkti ir versiją su mažesniu akumuliatoriumi. Beje, jų tinklalapyje yra ir saulės skaičiuoklė pagal gyvenamąją zoną. Jeigu norite sužinoti, kiek energijos galite gauti iš saulės, apsilankykite čia.

Jums taip pat gali patikti

Ford Explorer elektromobilis

Lietuvoje pradedama prekyba naujuoju „Ford Explorer“ elektromobiliu

Opel Frontera

Naujasis „Opel Frontera“: sugrįžtantis visureigis turės ir elektrinę versiją

„Porsche“ pristato „Taycan Turbo GT“ su 760 kW (1033 AG) galia

„BMW IX2“ elektromobilis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *